Survival Ardennen

Activiteitenprogramma

Kinderen die deelnemen aan een ponykamp zijn natuurlijk het liefst de hele week met de paarden bezig. Een organistie van ponykampen kan er voor kiezen om de kinderen een eigen paard toe te wijzen waar ze de hele week op rijden en die ze mogen verzorgen. Zo ontstaat er een band tussen het paard en het kind gedurende het ponykamp.

Het gaat tijdens een ponykamp niet alleen om de rijlessen, maar ook om de verzorging van het paard. Zo wordt er ook aandacht besteed aan het goed opzadelen van het paard, het poetsen en het krabben van de hoeven.

Voorbeelden van activiteiten gedurende een ponykamp: Paardrijlessen in de binnen- en buitenbak, Longeren, Dressuurles, Voltige (gymnastiek op de pony), Les in het verzorgen van de pony (opzadelen en poetsen), Pony-estafette, Buitenrit in het bos.

Voor de afwisseling vinden er gedurende een ponykamp ook anderse sport- en spelactiviteiten plaats, zoals bosspelen, zwemmen, bonte avond e.d.Om een extra dimensie aan het ponykamp te geven kunnen er nevenactiviteiten aangeboden worden die wel in het teken staan van paarden.
Zo vinden kinderen het leuk om een paardencollage te maken en kunnen er paardenkoekjes worden gemaakt volgens een speciaal recept. Van wortelen en oud brood kan er een heuse paardentaart worden gemaakt.